In de vagina leven zowel schimmels en bacteriën. Tussen deze schimmels en bacteriën bestaat een natuurlijk evenwicht. Dit evenwicht kan verstoord raken waardoor bepaalde schimmels of bacteriën gaan overheersen. Als dit het geval is kun je een bacteriële of een schimmelinfectie krijgen.

Het evenwicht kan uit balans raken door o.a. hormonale veranderingen rondom de menstruatie, door antibioticagebruik of stress. Een goede intieme hygiëne is belangrijk en kan ongemakken voorkomen. Maar besef je dat reinigen met een gewoon doucheproduct of overmatige reiniging ook de balans kan verstoren. Alles met mate dus. Van inwendig reinigen met een vaginale douche bestaat het vermoeden dat dit ook infecties kan veroorzaken.

Gebruik je intiemverzorgingsproduct dus altijd alleen op je uitwendige intieme zone. Inwendig reinigen is ook niet nodig. Je lichaam zou in staat moeten zijn om de inwendige vagina helemaal zelf te reinigen. Lactacyd is speciaal ontwikkeld en uitgebreid dermatologisch en gynaecologisch getest voor gebruik op de uitwendige intieme zone.