Vaginablog

Ga terug

Mispoes

Je hebt al meerdere malen een gezellige date met een jongen gehad. En sinds kort worden die dates alleen maar spannender. Omdat je net verliefd bent en er steeds op je best uit wilt zien, draag je elke keer dat kanten lingerie setje, die favoriete skinny jeans waarin je er fantastisch uitziet en spuit je tot slot nog eens een lekker luchtje over je hele lichaam. Om het helemaal af te maken, neem je voor de zekerheid je intieme zone ook nog mee. Want het zou je toch niet gebeuren dat daar een vreemd luchtje hangt. En na het ‘moment suprême’ ga je niet altijd naar het toilet, want in de film doen ze dat ook niet. 

Wat als ik jou nu vertel dat al deze dingen niet al te best voor je vagina zijn. Ze kunnen namelijk het natuurlijke evenwicht van je vagina verstoren. Zo zijn er nog een paar ‘vaginale missers’ die je de volgende keer beter kunt vermijden.

1. Synthetisch ondergoed
Als vrouwen onder elkaar, ik heb niet altijd zin om een sexy lingeriesetje (meestal synthetisch) aan te trekken. Soms voldoet een ‘granny’ onderbroekje ook prima. Laat dat nu net goed zijn, zo’n katoenen onderbroekje. Synthetisch ondergoed kan namelijk irritatie en wrijving veroorzaken.

2. Té strakke kleding dragen
We zijn er gek op. De skinny jeans, leggings en treggings. En je moet ze ook gewoon bliiven dragen, maar let even op hoe je intieme omgeving daar op reageert. Door té strakke kleding krijgt je vagina niet genoeg ademruimte. Een warme en vochtige intieme omgeving kan -net als bij synthetisch ondergoed- wrijving en irritatie veroorzaken.

3. Parfum of deodorant
Het is heel begrijpelijk dat als je net een nieuwe jongen hebt ontmoet, je altijd en overal lekker wilt ruiken. Maar door parfum of deodorant te gebruiken op je intieme zone, kun je de natuurlijke balans van je vagina verstoren. En je wilt niet dat dit dán gebeurt. Lactacyd heeft verfrissende wasgels die geurtjes helpen voorkomen en ervoor zorgen dat jij ook ‘daar beneden’ lekker ruikt.

4. Niet naar het toilet gaan na de seks
Plassen voor en na de seks is belangrijk omdat het helpt om urinewegeninfecties te voorkomen die kunnen optreden door seksueel contact. Daar zit je niet echt op te wachten, toch? Lees hier meer over in onze blog over seks en je intieme zone.

5. Wassen met gewone douchegel
“Ik was mijzelf iedere dag met water en een goede douchegel” riep ik altijd als hardste wanneer iemand begon over intiem verzorging. Niet nadenkende dat ik voor mijn haar en gezicht ook speciale producten gebruik. En inderdaad je kunt je vagina gewoon met water wassen. Maar mijn advies, gebruik net als voor je haar ook een goed product voor je vagina om haar zo goed mogelijk te beschermen en te verzorgen.

Ja, ik heb mij ook wel eens schuldig gemaakt aan een van de boven genoemde ‘vaginale’ missers en dat doe ik soms nog steeds. Ik draag namelijk nog steeds wel eens skinny jeans en een leuk setje voor mijn vriend dat niet helemaal ‘vagina-verantwoord’ is. Maar toch ben ik er steeds meer van bewust dat je goed voor je lichaam moet zorgen, ook de delen die niet zichtbaar zijn voor de buitenwereld. Iedere ochtend stap ik onder de douche, was ik mijn haar met een voedende shampoo, mijn lichaam met een lichte scrub en mijn gebied ‘down under’ met een verfrissende wasgel. Na het douchen genieten van een goed ontbijtje en dan ben ik helemaal ready to go.

Vraag hier je gratis sample van de Lactacyd verfrissende wasgel aan.

Marlou

13 thoughts on “Mispoes”

 1. Jullie spreken continu over vagina maar vulva is juist in deze. 😉

  Ik snap natuurlijk wel dat vaginapagina lekker rijmt, maar toch.

 2. Wat een misser deze ” reclame” .  Je vaginale Is zelfreinigend! Het Is niet goed om vaginale douchen te nemen en niet nodig om een special product te gebruiken om je vaginale fris en schoon te houden! Elke dermatoloog of gynaecoloog raadt dat af! Juist vanwege de verstoring van het natuurlijk evenwicht! Het werkt schimmelinfecties in de hand nl.  Goed wassen met water! Van voor naar achter je billen afvegen en het papier of washandje maar 1 veeg gebruiken! Altijd plassen na de sex! En altijd goed uitplassen!  Katoen ondergoed dragen en geen toiletpapier met geurtjes of kleurtjes gebruiken! Verschoon je dagelijks en als het nodig Is meerdere keren ( met warm weer bv. . ) Bacteriën maken dat je gaat reuken! Je vagina zelf niet! Dus houdt jezelf schoon en droog! Dat Is de enige manier om fris te blijven en schimmelinfecties buiten de deur te houden!

  1. Hoi Bri,

   Je inwendige vagina is inderdaad zelfreinigend. Vaginaal douchen raden wij dan ook echt af. Dit is niet alleen onnodig maar kan ook de kwetsbare inwendige vaginale balans schaden met ongemakken of infecties als gevolg.
   Je uitwendige intieme zone, de grote en kleine schaamlippen, zijn niet zelfreinigend. Dit gebied bestaat uit huid en slijmvliezen. Slechte bacteriën uit urine, sperma, zweet en menstruatiebloed kunnen achterblijven tussen de plooitjes van de slijmvliezen en zo geurtjes en ongemakken veroorzaken.

   Zoals je zelf al aangeeft, is het belangrijk je uitwendige intieme zone goed te reinigen. Lactacyd is speciaal ontwikkeld voor de dagelijkse reiniging en bescherming van je uitwendige intieme zone. Water alleen is namelijk niet goed in staat om alle slechte bacteriën te verwijderen. Denk maar aan je dagelijkse doucheritueel; daarvoor gebruiken de meeste mensen ook water en douchegel voor betere reiniging, extra verfrissing, verzorging en bescherming.

   Groetjes,
   Lactacyd

   1. Grappig dat jullie het vergelijken met het dagelijks douchen. Alhoewel ‘vieze’ zones zoals bijvoorbeeld oksels wel degelijks dagelijks gewassen moet worden, is dit voor de rest van het lichaam niet nodig, en zelfs slechts voor het lichaam, met name de huid, die hierdoor uit droogt. Ik ben ermee eens dat extra goed schoonmaken af en toe zeker goed is, maar net als met douchen denk ik dat dagelijks producten gebruiken je natuurlijke balansen teveel verstoord. 

    Bovendien word ik persoonlijk boos van alle producten en reclames die het vaginale deel graag bestempelen als vies. Dat versterkt enkel de onzekerheden die jonge meisjes al hebben over hun lichaam,  wat nauwelijks minder erg is dan de size 0 trend. Hou op met dit soort marktmanipulatie en laat de echte adviezen over aan objectieve specialisten zonder financieel belang.

 3. Het dagelijks gebruiken van intieme zeep, wat op deze website wordt aangeraden, kan leiden tot slechte weerstand. Ik had voorheen vaak last van schimmelinfecties e.d. totdat ik stopte met het dagelijks gebruik van deze middelen. Ik gebruik nu dagelijks alleen water en draag alleen katoenen ondergoed, wat ook nog eens sexy kan zijn,  als het kruisje maar katoen is.
  Dus wat lactacyd beweert, klopt niet! 

  1. Hoi Mij,

   Het ontstaan van een schimmelinfectie kan veel oorzaken hebben. Bijvoorbeeld een verminderde weerstand, antibioticagebruik of zelfs je menstruatiecyclus. Ook het gebruik van producten met zeep kan de vaginale balans verstoren met ongemakken of infecties als gevolg. Het gebruiken van een product met zeep raden wij daarom ook af. Zeep heeft de eigenschap te agressief te reinigen en zorgt ervoor dat het product een hoge pH krijgt. Ook baby wasgels en ‘pH-neutrale’ producten bevatten vaak zeep en hebben een te hoge pH. Lactacyd is daarom speciaal ontwikkeld zonder zeep en heeft een pH die net zo hoog is als de pH van de natuurlijke zuurgraad van de uitwendige intieme zone. Daarnaast bevat Lactacyd lactoserum en melkzuur wat de natuurlijke zuurgraad van je uitwendige intieme zone helpt ondersteunen. Zo zorgt Lactacyd dus voor een optimale reiniging én bescherming.

   Groetjes,
   Lactacyd

 4. Zijn de wasemuslie’s voor inwendig gebruik ?  Zo niet welk product hebben jullie daarvoor

  1. Hoi Kim,

   Alle Lactacyd-producten zijn alleen voor uitwendig gebruik ontwikkeld. Je reinigt er dus je grote en kleine schaamlippen mee.
   Lactacyd heeft geen product voor inwendige reiniging (vaginale douche). Wij raden het inwendig reinigen van de vagina namelijk af omdat je vagina inwendig zelfreinigend is.
   Aanvullende reiniging van je inwendige vagina kan de kwetsbare balans binnenin verstoren en zo ongemakken of infecties veroorzaken.

   Groetjes,
   Lactacyd

 5. Vreselijk commercieel verhaal om je maar allerlij producten te laten kopen, en dan met name lactacyd. Het is een beetje “wij van wc-eend……..”
  Over het algemeen is water absoluut echt afdoende. Sommige producten kunnen ook juist de balans verstoren.
  In zuid Europa hebben 9 van de 10 vrouwen een product. In  Nederland 1 op de 10. Hebben alle geneacologen het dan hier 9x drukker ????     Ik weet het antwoord……..

 6. Welk goedje is er op de markt voor de verzorging van de mannelijke penis?

  1. Hoi Joe!
   Lactacyd kan ook gewoon door mannen gebruikt worden. Probeer bijvoorbeeld eens de Lactacyd Gevoelige Huid Wasemulsie. Een extra milde wasemulsie zonder parfum. De mannelijke intieme zone heeft net als de vrouwelijke zone een speciale, lage zuurgraad om te beschermen tegen infecties. Lactacyd is zeepvrij en heeft de juiste pH-waarde. Het reinigt mild én beschermt de natuurlijke zuurgraad.

   Groetjes,
   Lactacyd

 7. De tekst is in een aansprekende stijl geschreven! Corrigeer ajb onder punt 3 de ‘d’ in een ‘t’ in ‘gebeurd’. Het is nl. gewoon tegenwoordige tijd!

  1. Thanks Jolande, we hebben het aangepast!

Comments are closed.

Vraag een sample aan!

Wil je Lactacyd zelf proberen? 
Vraag dan nu een gratis sample Verfrissende Wasgel aan!

Sample   aanvragen