Lactacyd bestaat al 60 jaar en wordt wereldwijd door heel veel vrouwen gebruikt. Alle producten van Lactacyd zijn met de grootst mogelijk zorg ontwikkeld. Er wordt bijvoorbeeld nooit gebruik gemaakt van zeep, SLS en ethanol/alcohol.

Uiteraard zijn onze producten klinisch en microbiologisch getest en voldoen ze aan de laatste Europese wet- en regelgeving. Daarnaast initiëren wij zelf uitgebreide, niet-verplichte, onafhankelijke testen zoals ROAT & HRIPT (voorkomen allergische reacties) en gynaecologische testen (waarborgen productveiligheid). Deze testen zijn voor cosmetische producten zoals Lactacyd niet verplicht, maar voeren wij standaard uit voor al onze producten. Hierbij wordt uiteraard niet op dieren getest.

Uitgebreid wetenschappelijk onderzoekt toont bijvoorbeeld aan dat:

  • Lactacyd helpt om de natuurlijke pH-waarde van de uitwendige intieme zone op het juiste niveau te houden
  • Lactacyd de natuurlijke intieme balans respecteert en de natuurlijke microflora ondersteunt.

Allergische reacties komen zelden voor, maar zijn voor cosmetische producten nooit uit te sluiten. Ondanks onze extra onderzoeken is het, net zoals bij het gebruik van douchegel en shampoo, helaas onmogelijk om volledig uit te sluiten dat er bij een zeer klein aantal gebruikers een allergische reactie plaatsvindt op basis van intolerantie voor één van de ingrediënten. Het aantal meldingen dat wij hiervan krijgen is zeer gering.

De inwendige vagina reinigt zichzelf door middel van afscheiding. Het aanvullend reinigen van de inwendige vagina is dan ook niet nodig. Daarbij is de bacteriële flora van de inwendige vagina kwetsbaarder van de flora van de uitwendige intieme zone. Spoelen met een vaginale douche spoelt in feite de goede bacteriële flora mee naar buiten waardoor je juist klachten kunt krijgen zoals jeuk, meer afscheiding, geurtjes of zelfs infecties. Lactacyd raadt vrouwen dan ook af om inwendig te reinigen. Alle Lactacyd-producten zijn daarom speciaal ontwikkeld voor gebruik op de uitwendige intieme zone.

Lactacyd kan dagelijks worden gebruikt in bad of onder de douche als vloeibare wasemulsie.

  • Doe een kleine hoeveelheid wasemulsie in de palm van je hand en laat het product met wat water schuimen.
  • Breng de wasemulsie aan op je uitwendige intieme zone (de grote en kleine schaamlippen).
  • Erg gevoelige zones zoals je intieme zone reinig je het best door de wasemulsie gewoon zachtjes aan te brengen met je handen. Washandjes en sponzen zijn vaak te ruw voor gebruik op je intieme zone. Ook kunnen ze bacteriën en schimmels vasthouden waardoor je eerder kans hebt op infecties.
  • Goed afspoelen onder stromend water.

Lactacyd wordt verkocht bij drogisten, zoals Kruidvat, Etos en Trekpleister, in supermarkten, apotheken en in onlinewebshops.

Lactacyd heeft een speciale lage (zure) pH-waarde die de natuurlijke zuurheid van de uitwendige intieme zone beschermt en ondersteunt. Dagelijks gebruik van de milde, zeepvrije Lactacyd wasemulsies zorgt ervoor dat je je intieme zone fris en gezond houdt. Zodat jij je ook fris, beschermd en zelfverzekerd voelt.

Weetje: wist je dat 96% van alle Italiaanse vrouwen intiemverzorging gebruikt als onderdeel van hun dagelijkse verzorgingsroutine?

Melkzuur wordt van nature door je intieme zone aangemaakt om deze gezond te houden en de groei van schadelijke bacteriën te voorkomen. Melkzuur wordt geproduceerd door melkzuurbacteriën (de goede bacteriën). Een zure omgeving is belangrijk. Goede melkzuurbacteriën groeien namelijk beter in een zure omgeving. Het zuur houden van je intieme zone is dus belangrijk om de natuurlijke balans in perfect evenwicht te houden. Alle Lactacyd-producten bevatten daarom biologisch L-melkzuur, dezelfde soort als die het lichaam van nature aanmaakt.

Weetje: wist je dat de naam ‘Lactacyd’ afstamt van het Engelse woord voor melkzuur ‘lactic acid’?

Lactacyd_pHbalansEen gezonde intieme zone bevat zowel goede als slechte bacteriën. Normaal hebben de goede bacteriën de overhand; zij houden de vaginale pH-waarde tussen de 3,8 en 5,5 (lichtjes zuur). Stress, seks, antibiotica of zelfs hormonale schommelingen tijdens en na je menstruatie kunnen er voor zorgen dat er minder goede bacteriën worden aangemaakt. De slechte bacteriën kunnen dan te snel gaan groeien. Als dat gebeurt stijgt de pH-waarde, raakt de natuurlijke zuurgraad uit balans en kunnen er ongemakken zoals geurtjes en jeuk ontstaan.

Lactacyd-producten zijn geformuleerd met een speciale pH van 3,5 of 5,2. Het melkzuur in Lactacyd zorgt ervoor dat de producten niet alleen de juiste pH-waarde hebben, maar het ondersteunt ook je lichaam bij het in balans houden van de natuurlijke zuurgraad.

Dagelijks blijven er slechte bacteriën uit urine, ontlasting, menstruatiebloed, zweet of sperma achter tussen de plooien van de uitwendige intieme slijmvliezen. Deze slechte bacteriën kunnen ervoor zorgen dat de goede bacteriën minder goed groeien waardoor de zuurgraad uit balans kan raken. Een zuurgraad die niet in balans is kan zorgen voor ongemakken zoals jeuk, geurtjes of zelfs infecties. Een goede dagelijkse intieme hygiëne om deze slechte bacteriën te verminderen is dus belangrijk. Het kan klachten voorkomen en zorgt er ook gewoon voor dat je je lekker fris voelt.

Reinigen met alleen water kan maar is niet optimaal. Denk maar aan je dagelijkse douchebeurt of na het sporten; ook dan gebruik je een speciaal doucheproduct om beter te reinigen, te verzorgen, extra te verfrissen én geurtjes langdurig tegen te gaan. Zo werkt Lactacyd ook voor je uitwendige intieme zone. Vergelijk een goede intiemverzorging dus met je dagelijkse verzorgingsroutine voor de rest van je huid en lichaam – die zou je toch ook niet reinigen, verfrissen en beschermen met alleen maar water?

Lactacyd_Zwembad

Water is inderdaad mild maar wist je dat er gebieden zijn in Nederland waar de pH-waarde van water bijna pH 9 is? Veel hoger dus dan de pH van je intieme zone die rond de 5 ligt. Teveel wassen met water kan daarom de zuurgraad ook aantasten. Daarnaast heeft water helaas geen voedende eigenschappen. De kwetsbare intieme slijmvliezen kunnen daardoor sneller uitdrogen waardoor de natuurlijke beschermlaag tegen ongemakken vermindert.

Lactacyd heeft dezelfde pH-waarde als je intieme zone. Het bevat daarnaast ook voedende en beschermende ingrediënten die de uitwendige intieme slijmvliezen hydrateren, de natuurlijke zuurgraad in balans houden en je gewoon lekker lang fris houden.

Ons gezicht verzorgen we met crèmes en speciale producten, maar van onze intieme zone denken we dat deze zichzelf wel reinigt en verzorgt. De inwendige vagina reinigt zichzelf inderdaad. Daar hoef je niets aan te doen. Maar het is helaas een misverstand dat de uitwendige delen, de grote en kleine schaamlippen, zichzelf reinigen.

Je intieme zone is kwetsbaarder dan andere delen op je lichaam. Warmte en vocht van urine, zweet en menstruatiebloed kunnen namelijk zorgen voor een snelle groei van slechte bacteriën en schimmels. Een goede intieme hygiëne is daarom belangrijk om je intieme zone gezond en fris te houden.

Reinigen met gewone douchegels is geen goed idee. Deze gels hebben vaak een veel te hoge pH-waarde die sterk verschilt van die van de natuurlijke omgeving van de intieme zone. Ook babyzeep of pH-neutrale wasgels hebben vaak nog steeds een te hoge pH. Dit soort producten kunnen de natuurlijke, zure beschermlaag uit balans brengen. Gebruik voor een goede reiniging daarom altijd een speciaal zeepvrij intiemverzorgingsproduct zoals Lactacyd. Alle Lactacyd-producten hebben een lage pH en zijn ontwikkeld met bestanddelen die zowel mild reinigen, extra verfrissen alsook de slijmvliezen van de schaamlippen in goede conditie houden.

Er bestaat wel degelijk zoiets als te schoon zijn! Je beseft het misschien niet, maar ons lichaam is voortdurend bezig zichzelf in evenwicht te houden. Overdreven reinigen (ook als je alleen water gebruikt!) kan daarom zowel irritatie als jeuk veroorzaken en er voor zorgen dat je huid uitdroogt. Voor een goede reiniging reinig je alleen de uitwendige delen zoals de grote en kleine schaamlippen. Inwendig reinigen is niet nodig; je lichaam zou namelijk in staat moeten zijn om de binnenkant helemaal zelf te reinigen.

Lactacyd_Poes_PPLA

Lactacyd mag alleen gebruikt worden voor het reinigen van de uitwendige intieme delen zoals de grote en kleine schaamlippen. Het inwendig reinigen van de vagina is in principe ook niet nodig. Je lichaam regelt dit namelijk helemaal zelf. De inwendige vagina heeft daarnaast een heel speciale bacteriële flora. Het gebruiken van vaginale douches kan deze bacteriële flora makkelijk uit balans brengen, met als gevolg mogelijk extra afscheiding, geurtjes of zelfs vaginale infecties.

Lactacyd_Verfrist

Nee, er zit geen zeep in Lactacyd. Alle wasemulsies en tissues van Lactacyd zijn zeepvrij. Het is een misverstand dat alle producten die schuimen ook automatisch zeep bevatten. Zeep is namelijk een specifiek ingrediënt wat door ‘verzeping’ ontstaat. Zeep heeft hierdoor altijd een hoge, basische pH-waarde. Daarnaast heeft zeep eensterk reinigende werking. Omdat zeep dus een te hoge pH-waarde heeft én te sterk reinigt is het ongeschikt voor gebruik in intiemverzorgingsproducten.

Lactacyd bevat dus geen zeep maar extra mild reinigende ingrediënten. Alle producten van Lactacyd zijn speciaal ontwikkeld en uitgebreid dermatologisch en gynaecologisch getest voor gebruik op de gevoelige huid van je uitwendige intieme zone. De formules zijn zo mild dat je ze daarom dagelijks kunt gebruiken.

Lactacyd heeft een pH-waarde van maximaal 5,2. Deze pH waarde zorgt voor het in balans houden van intieme zone. Zeep heeft een pH waarde van boven de 7. Deze te hoge pH waarde verstoort juist de natuurlijke balans van de intieme zone.

Het is een misverstand dat pH-neutraal ook echt neutraal is en daarom geschikt is voor je intieme zone.

De pH-waardeschaal loopt van 0 tot 14. Een pH-neutrale waarde is dus 7. En dat is te hoog voor de pH-waarde van de intieme zone die rond de 5 ligt. Ook babyzeep heeft niet altijd de juiste pH-waarde en is daarom vaak ongeschikt.

In de vagina leven zowel schimmels als bacteriën. Tussen deze schimmels en bacteriën bestaat een natuurlijk evenwicht.

Het evenwicht kan uit balans raken door o.a. hormonale veranderingen rondom de menstruatie, door antibioticagebruik of stress. Een goede intieme hygiëne is belangrijk en kan ongemakken voorkomen. Maar besef je dat reinigen met een gewoon doucheproduct of overmatige reiniging ook de balans kan verstoren. Alles met mate dus. Van inwendig reinigen met een vaginale douche bestaat het vermoeden dat dit ook infecties kan veroorzaken.

Gebruik je intiemverzorgingsproduct dus altijd alleen op je uitwendige intieme zone. Inwendig reinigen is ook niet nodig. Je lichaam zou in staat moeten zijn om de inwendige vagina helemaal zelf te reinigen. Lactacyd is speciaal ontwikkeld en uitgebreid dermatologisch en gynaecologisch getest voor gebruik op de uitwendige intieme zone.

Vaginale afscheiding is volkomen normaal. Je lichaam produceert het om je vagina te reinigen en vochtig te houden – en dat is maar goed ook! Als de binnenkant van de vagina droog zou blijven, zou je vatbaar zijn voor vaginale infecties.

Normale afscheiding is helder, glad of romig en heeft een lichte geur. Soms, als het op je ondergoed terechtkomt en aan lucht wordt blootgesteld, kan het wat korrelig worden. Maar maak je geen zorgen – ook dat is normaal. Je zult waarschijnlijk meer afscheiding produceren in het midden van je menstruatiecyclus, een paar weken na je laatste menstruatie. Dat is het moment waarop je ovuleert (de eisprong, als je eierstokken een eicel afgeven).

Misschien voel je je onzeker over geurtjes als gevolg van vaginale afscheiding of je menstruatie. Een goede intieme hygiëne kan je dan helpen om je weer fris en zelfverzekerd te voelen.

Lactacyd_geurtjesEen intieme geur is iets heel normaals; veel vrouwen hebben dat. Geurtjes kunnen worden veroorzaakt door zweet, bacteriën en hormonale schommelingen. Dagelijks wassen of douchen met warm (geen heet) water en een mild, niet-irriterend reinigingsproduct zoals Lactacyd kan die geurtjes helpen verminderen. Een ongewone geur (visgeur of heel sterke geur) kan wijzen op een vaginale infectie. Raadpleeg in dat geval je huisarts of gynaecoloog.

Lactacyd is in 1950 in Frankrijk ontwikkeld door een aantal wetenschappers die een effectief product zochten om huidirritatie te voorkomen. Ze deden uitgebreid onderzoek naar de meest optimale bestanddelen en ontdekten zo de werkzame effecten van melkzuur. Melkzuur wordt van nature door je lichaam aangemaakt om de intieme zone te beschermen. Het resultaat van het onderzoek was een mild product met melkzuur en beschermende ingrediënten voor een optimale hygiëne van je intieme zone: Lactacyd.