Vaginablog

Ga terug

Voor- en naspel

Over het algemeen voel ik mij best fris, ik verzorg m’n lichaam goed en douche dagelijks. Maar er zijn van die momentjes dat ik mij ‘daar beneden’ niet helemaal fris en fruitig voel. Een van die minder frisse momentjes is na de seks. En eindelijk mag ik hém daar eens de schuld van geven.

Hem? Ja hem. Ik ga er niet omheen draaien, het is totaal niet romantisch. Maar de grootste reden voor dit onfrisse gevoel is sperma. Sperma kan namelijk de pH-waarde van je vagina nadelig beïnvloeden. Je intieme zone heeft een pH tussen de 3,8 en 4,5. De pH van sperma ligt wat hoger (gemiddeld 7,0). Iets wat je natuurlijke vaginale balans niet zo fijn vindt en waardoor je last kan krijgen van geurtjes en andere irritante zaken. Zorg er dus voor dat je na een sekspartij altijd naar de wc gaat. Dan spoel je namelijk eventuele restjes sperma weg. Doe je dit niet? Dan kun je nog wel eens onaangenaam verrast worden. Maar even terug naar het moment voorafgaand aan de seks: het voorspel. Een belangrijk onderdeel voor ons (dames). Ik houd ervan, zeker als hij eens echt de tijd voor mij neemt. Herkenbaar?

“Sorry schat, even geduld”
Maar als we ons echt aan de ‘vagina regeltjes’ willen houden, dan zou je eigenlijk ook vóór de seks naar de wc moeten gaan. Voor en na de seks plassen helpt namelijk om urineweginfecties te voorkomen. Deze infecties kunnen optreden wanneer kiemen in de vagina tijdens de seks in de urinebuis worden geduwd. Ga ik echt tegen mij lief zeggen: “sorry schat even geduld, ik moet eerst even een plasje doen en m’n handen wassen, daarna gaan we weer verder”. Nee dat niet. Dan zegt hij ook “ja doei”. Dag romantiek, dag voorspel.

Er is gelukkig ook een middenweg. Als je regelmatig naar het toilet gaat, dan kan er naar mijn mening niet veel mis gaan. Na afloop, daarentegen, ga ik standaard naar de wc en stap ik onder de douche met een speciaal product voor mijn vagina. Nu heb ik al heel lang een vaste relatie, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je af en toe een losse scharrel hebt en niet meteen een douche kan nemen. Of als je het héél spannend hebt gemaakt, je niet eens een douche(of toilet) in de buurt hebt. Zorg er daarom voor dat je altijd iets bij je hebt waarmee je je ‘gebied daar beneden’ voor en na de seks kunt verfrissen. Je hebt van Lactacyd bijvoorbeeld van die verfrissende tissues. Dan voel je je net even wat frisser en hygiënischer, lekker voor jezelf maar ook voor je vagina. Probeer wel, de eerste mogelijkheid, altijd alsnog even naar de wc te gaan. Just in case!

Hier hangt een luchtje aan
Ik vertel het nu allemaal wel heel makkelijk. Maar ik ben ook wel eens niet naar de wc gegaan na de seks. Die ene keer vond ik dat zelf niet zo nodig. Dat heb ik geweten ook. Toen ik de volgende ochtend een bezoekje aan het toilet bracht, rook mijn vagina niet echt naar bloemetjes (je begrijpt wat ik bedoel). Waarschijnlijk was mijn lief de boosdoener van deze vislucht, want er kunnen nog wel eens restjes sperma achterblijven in je vagina. Als dit gebeurt én je gaat niet naar het toilet, dan kun je een paar uur later nog wel eens onaangenaam verrast worden. Dat had ik dus. Gelukkig kun je dit eenvoudig verhelpen door een wasbeurt met een verfrissende wasgel. Naast die vreemde geurtjes helpt deze wasgel ook om het natuurlijk evenwicht, dat sperma verstoort te beschermen . Let wel op, als de geur toch blijft aanhouden kan dit een symptoom zijn van een vaginale infectie. Het is slim om dan even een bezoekje aan de huisarts te brengen. Bij mij is het niet zo ver gekomen. Toch ga ik sinds dit voorvalletje altijd naar het toilet na de seks, dan is de romantiek maar iets minder. De meeste mannen vallen toch als een blok in slaap na de seks.

Heb jij nog ‘zin’ ;’)

Marlou

Vraag hier je gratis sample van de Lactacyd verfrissende wasgel aan.

One thought on “Voor- en naspel”

  1. Jij bent echt super bewust bezig met je vagina. Ik had geen idee dat mensen deo of parfum op hun intiemezone spuiten. Geinige blog! 

Comments are closed.

Vraag een sample aan!

Wil je Lactacyd zelf proberen? 
Vraag dan nu een gratis sample Verfrissende Wasgel aan!

Sample   aanvragen