Ons gezicht verzorgen we met crèmes en speciale producten, maar van onze intieme zone denken we dat deze zichzelf wel reinigt en verzorgt. De inwendige vagina reinigt zichzelf inderdaad. Daar hoef je niets aan te doen. Maar het is helaas een misverstand dat de uitwendige delen, de grote en kleine schaamlippen, zichzelf reinigen.

Je intieme zone is kwetsbaarder dan andere delen op je lichaam. Warmte en vocht van urine, zweet en menstruatiebloed kunnen namelijk zorgen voor een snelle groei van slechte bacteriën en schimmels. Een goede intieme hygiëne is daarom belangrijk om je intieme zone gezond en fris te houden.

Reinigen met gewone douchegels is geen goed idee. Deze gels hebben vaak een veel te hoge pH-waarde die sterk verschilt van die van de natuurlijke omgeving van de intieme zone. Ook babyzeep of pH-neutrale wasgels hebben vaak nog steeds een te hoge pH. Dit soort producten kunnen de natuurlijke, zure beschermlaag uit balans brengen. Gebruik voor een goede reiniging daarom altijd een speciaal zeepvrij intiemverzorgingsproduct zoals Lactacyd. Alle Lactacyd-producten hebben een lage pH en zijn ontwikkeld met bestanddelen die zowel mild reinigen, extra verfrissen alsook de slijmvliezen van de schaamlippen in goede conditie houden.