Lactacyd_Verfrist

Nee, er zit geen zeep in Lactacyd. Alle wasemulsies en tissues van Lactacyd zijn zeepvrij. Het is een misverstand dat alle producten die schuimen ook automatisch zeep bevatten. Zeep is namelijk een specifiek ingrediënt wat door ‘verzeping’ ontstaat. Zeep heeft hierdoor altijd een hoge, basische pH-waarde. Daarnaast heeft zeep eensterk reinigende werking. Omdat zeep dus een te hoge pH-waarde heeft én te sterk reinigt is het ongeschikt voor gebruik in intiemverzorgingsproducten.

Lactacyd bevat dus geen zeep maar extra mild reinigende ingrediënten. Alle producten van Lactacyd zijn speciaal ontwikkeld en uitgebreid dermatologisch en gynaecologisch getest voor gebruik op de gevoelige huid van je uitwendige intieme zone. De formules zijn zo mild dat je ze daarom dagelijks kunt gebruiken.

Lactacyd heeft een pH-waarde van maximaal 5,2. Deze pH waarde zorgt voor het in balans houden van intieme zone. Zeep heeft een pH waarde van boven de 7. Deze te hoge pH waarde verstoort juist de natuurlijke balans van de intieme zone.